SO,
не можем да накараме насила потребителите да пишат във форума... Явно няма други хора освен вас двамата с Митко, които има какво да добавят по темата с Иберия и ко.
Относно включващите се на скорост нови потребители: Когато отиваш на ново място, доброто възпитание (според мен) изисква да се предствавиш, да кажеш поне здравейте. Ако ще пишеш по даден въпрос е редно поне да прегледаш заглавията на темите, най-малкото, за да се ориентираш къде да пуснеш своето мнение.
За мен, хора които пишат неграмотно и на матодиевица не уважават себе си .... как да ги уважаваме и ние. Мисля, че за три години и половина успяхме да изградим собствен стил и смятам, че новите членове би трябвало да се опитат да се впишат до някаква степен в духа на тази група. Можеш да погледнеш приветствията към новите потребители, винаги сме били дружелюбни и с желание да приемем "непознатите" като част от нас. Винаги сме изхождали от принципа, че краставите кучета се надушват.
В този форум не толерираме конфронтцията и обидното отношение. За съжаление от време на време се налага някой да играе ролята на лошия защото иначе форума ще се превърне в някаква хаотична говорилня.
За качеството на снимките:
Първо искам да изясня, че скрийнърите не си приемат сами снимките. Нееднократно съм връщал снимки на другите скрийнъри, те са връщали мои. В повечето случаи за да се пусне една снимка на сайта, тя премина през двама от нас. Малко са фотографиите пуснати от първо преглеждане.
Многократно сме коментирали, че не може да се качват снимки само без обработка. Намяляването на рамера не е достатъчно. Хорнис даде добър пример със своята еволюция и Casio-то, с което снимаше. 90% от отхвърлените снимки биха могли да минат, ако авторите бяха отделили малко време и усилия да поработят върху тях.
До преди 3г. аз отделях по 30мин-1час за всеки кадър. Говоря за аналоговата епоха, когато след сканиране трябваше да се почистят всички прашинки и косъмчета.
Сега нещата са в пъти по-лесни и недоумявам, когато се появяват снимки без обработка... Във фотографската секция на форума има специални теми и десетки компетентни мнения и съвети по въпроса.
Не знам какво повече да кажа, мисля, че се изразявам ясно.
Happy Spotting