На 02.05 след няколкогодишно прекъсване Swiss се завърнаха в София!!! Този път реших да си начеша крастата и букнах отиване с първия им полет по линията на 2-ри и връщане на следващия ден с втория им полет. Хубав беше и факта, че в едната посока щях да летя с Фокер 100 на Helvetic, а в другата с Avro на Swiss.

На чек-ин ме насочиха към бизнес салон "Витоша". Досега бях чувал само за Плиска и Преслав, този ще да е трети. Атмосферата вътре беше много приятна и спокойна, вестници, дребни закуски и доста по-голям избор от напитки. Има изглед към кулата и западната част на перона.

Неусетно стана време за бординг и се насочих към изход B6, където вече чакаше Fokker 100 на Helvetic Airways. За съжаление нямаше организирана церемония, нямаше също и приоритетен бординг за пътниците в бизнес класа.
Sofia (SOF/LBSF) - Zurich (ZRH/LSZH)
Date: 02.05.2015
Airline: Swiss (operated by Helvetic Airways)
Flight: LX1861
Aircraft: Fokker 100
Reg.: HB-JVC
STD: 15:45
ATD: 15:42
Seat: 1A window
Travel class: Business
Max. altitude: 30 000 ft
Take-off RWY: 27
Landing RWY: 14
STA: 17:05
ATA: 17:02
Само един ред беше отделен за бизнес класа, като бяхме само 2-ма човека. На връщане пък бях сам самин

В Цюрих беше облачно, хладничко, а по-късно и заваля. Това не ми попречи да поизгубя 2 часа на спотинг терасата. Ето малко снимки от движенията на перона и пистите:

Тъй като на другата сутрин полетът беше в 06:40 сутринта, реших да не напускам територията на летището. Успях да вечерям в Swiss Business Lounge, след това поспах няколко часа в Tranzit Hotel-а, който за най-голямо удобство се намира при D-гейтове, откъдето тръгват полетите до София.
THE END