Глава осем: Каламата по време на блокади или как фермерите ме накараха да летя отновоПрез февруари 2010 г. трябваше да летя Солун-Атина-Барселона, но благодарение на фермерската блокадата по границата с Гърция се наложи да купувам в последния момент София-Атина-Солун предния ден. Това беше съпроводено с два бонуса: една незабравима нощ на летище Солун в компанията на един клошар, когото полицията изгони по някое време и маршрута Атина-Солун-Атина-Барселона го изпълни един и същ А321. Е който не си взима поука и не помни какво се случило си повтаря грешките пак и пак.
Този път всичко започна с един билет Солун-Атина (Thank you
so much) на една нова за мен АК Ellin air. Хората обаче решиха да не летят нито март, нито февруари, а аз се озовах с 2 пътувания, но уви без полет на Елин Ер.
Понеже Атина не ми влиза в списъка с любими градове почнах трескаво да търся всякакви варианти за нещо ново и интересно и АК Астра изкочи с полет Каламата-Солун и то на повече от добра цена, защото това им e PSO.
И всичко това излизаше колкото половин билет до Варна до момента в който гръцките фермери не решиха пак да затворят границата.
Отиването вместо Солун-Атина казах едно Thank you
so much MilesBonus и се превърна в София-Атина. Уви връщането не можеше да ме огрее по същата схема и се наложи да купувам Солун-Истанбул-София с нощувка на летище Ататюрк.
Четвъртък вечер летище София :

Витоша се оказа пълен заради полета на Австриеца.

О ще летя с този Даш:

Кой ли ще стигне първи в Атина?

И този път печели България ер и 10 пътника на Аегеан, които решиха да си купят билети на България ер в последния момент. Мда самолета от горната снимка се счупи и Аегеан решиха да пратят нов. Gold air (представителя на Аегеан) отказа да качва когото и да било на България ер, защото нямали договор с тях. Няколко печеливши с връзки в Атина спечелиха премаршрутиране с Търкиш, а за 1 пътник даже имаше и бонус 950 евро за свръх багаж по правилата на Турчина. Аз си останах да чакам новия самолет.

В тази приятна компания...

Преди да ни качат ни раздадоха едни листчета дето се извиняват и ни дават един еднопосочен билет без такси дето може да го осребрим само в офис на Аегеан в Гърция.

Счупения самолет:

Хотела макар и не с много звезди предлагаше хубава гледка към Акропола

Центалната им гара не е нищо хубаво.

И автогарата също, за това към Каламата:

Пътищата и гледките повече от перфектни:

Нещата които ме карат да летя даже повече от колкото ми се иска:

След 270 км и само 3 часа Каламата:

Прекрасен град с невероятна гледка:

и заведения:

Още транспортни средства:

Към летището моля:

Типично гръцко:

А2/АZI КLX-SKG 405 (незнам кой от двата кода е по правилен, но Астра ги ползват и двата)

НЕ!!!!!!! Искам синята Астра!

При Бг ер поне има шоколадче

Е тук трябваше да приключи пътуването със самолет и да поема с кола към България, но фермерите се погрижиха пак да летя.
Следва....