Както винаги всичко започва от летище София.
Този хубавец ме е возил до Испания.
Днес летим до Виена на това
Един от старите боинги на БГ еър стои послушно и чака (не знам какво)
Slim seats
Load factor = 100 % (economy class)
Leg room = добър.
Леко излитане по 09
Австрийците не успяха да ме шашнат с кетъринг. Поне мъфинът беше вкусен.
Вече в чужбинско
Добре дошли на летище „Швехат”
И братята китайци са тук
Време е за следващия полет до крайната дестинация. За първи път ще качвам на Dash 8 Q400
Този е кръстен на унгарската столица. Видях Fokкer кръстен на българската.
Leg room = decent. Обаче има една особеност – в долния край корпусът на самолета изяжда част от пространството за краката, така че човекът до прозореца трябва да стои с десния крак качен малко по-нависоко. Все пак не е болка за умиране.
Братчето на нашия самолет.
Турци и дубайци рамо до рамо.
Йорданска „кралска” особа.
Тези перки съм ги виждал на земята от магистралата, но от горе определено е по-приятно.
Това трябва да е Дунав (тих и почти бял)
Това също
Кетъринга на полета Виена – Варшава е още по-оскъден
Тук поздрав за колежката Nine (мисля, че тя обичаше Dash-ове)
Тук една достолепна г-жа си беше взела кученцето и го ползваше за възглавница по време на полета. Най-послушното куче, което съм виждал! Не мръдна, не лайна, не се оплака по време на целия полет! За съжаление в момента, в който изпънах ловкото си тяло, за да го увековеча на снимка, змийската му собственица някак усети и го покри с тяло като бодигард политик при атентат! Все пак леко се вижда какво е черничко и къдраво (кученцето де)!
Това е инструкцията за безопасност. Ограденото в жълтото кръгче трябва да е някаква перверзна шега, Дашчето е страшно шумно самолетче, на мен звукът на перките му ми напомня на звука на майски бръмбар с колики….
Ето и малко снимки от самата Варшава. Градът определено ми хареса. Има предимството да съчетава в себе си различни пластове (подобно на София, между другото). Има стара архитектура (реставрирана, все пак нацистите сриват целия град със земята при оттеглянето си), има типична комунистическа архитектура (както ще видите на снимките по-долу), има и модерни стъклено-бетонни небостъргачи за любителите на Dubai style. Варшава има и много история – общо взето на всеки ъгъл има паметна плоча, на която пише „тук нацистите убиха еди колко си поляка през 1944 г.”

От няколкото ми посещения в Полша оставам с впечатлението, че нашите полски братя са в напреднал стадий на европеизация (или със сигурност по-напреднал от нас). Специално Варшава си е един хубав европейски град – чист, подреден, по време на престоя си там не успях да бъда нападнат от глутници кучета, не си мокрих краката в локвичките останали от счупени тротоарни плочки, бъбреците ми останаха здрави понеже нямаше улични дупки, а краката освен сухи – и чисти (тамошните ербапи нямат нагон да паркират корсите и голфчетата си на всяка зелена площ, която видят и после да разнасят и споделят калта с целокупното население около тях). Хареса ми и как се забавляват поляците, общо взето всяка вечер бях навън с моите полски приятели, поливайки неугасимата българо-полска дружба. По-надолу можете да видите селекция от снимки:
Пироги – много са вкусни.
Подарък от Сталин за Варшава – по-старите поляци го мразят и искат да го срутят. За по-младите това е интересна и култова сграда, където могат да се забавляват (басейни, барове, кина). Имат бар, в който са запазили мебелите и атмосферата от 80-те, беше много интересно, почти ти се струва, че всеки момент Ярузелкси и бай Тошо ще изскочат изпод масите да си лепнат някоя целувка в брежневски стил!
Това е снимка от прочутата полска джунгла
Президентският дворец
Старият град (всъщност реставриран през 80-те)
От тук са товарели влаковите композиции с евреи (за концлагерите)
Паметник на децата загинали като бойци във Варшавското въстание.
Остатъци от „онова време”
Смеете ли да си просрочите кредита към тая банка, като знаете кой я рекламира?!
Новият Национален стадион (приемаше мачове от европейското)
При наличие на интерес ще публикувам и втората част!
TO BE CONTINUED!!!