За пътуването до Виена - цената на автобуса се заплаща допълнително по 10 евро за всяка посока. Цената е по-висока от цената на автобусния билет Виена – Братислава. Може да се спестят 5-7 евро с по-сложен транспорт (виж например: ), но дали си заслужава риска да закъснееш за полета и да загубиш билета. Словакия не е в Шенгенската зона и има още един паспортен контрол на влизане в Австрия. Автобусът спира до спирка на метрото във Виена. Градският транспорт е организиран много добре и няма никакъв проблем с предвижването из града. Цената на билета беше общо 170 евро отиване и връщане + летищни такси + автобуса при цена на Австрийските авио линии около 230 -250 (не си спомням точно). Около Коледа е по-натоварено. На връщане се качихме в самолета пеш без автобус или ръкав просто си походихме до него.
Наистина ме впечатли времето, за което самолетът беше готов за излитане в София, още не бяхме минали паспортния контрол, а пътниците за Братислава се качваха в самолета сигурно престоя беше по-малко от един час. За проверка на истинската цена трябва да се стигне почти до края на процедурата по закупуване на билета чак тогава се дава крайната цена с включени всички разходи.
Как мислите дали честите проверки на цената за някое направление променят цената на билета или цента зависи само от продадените билети?
Изобщо алгоритъмът за формиране на цената е голяма загадка почти е тото с най-ниската цена. Правилото е: по-рано закупуваш на по-ниска цена летиш.
Това за студентите и бригадите много ме учудва. Винаги съм си мислил, че са по-светнати студентите, а и би трябвало (по презумпция) да са способни да научават нови неща. Тъй де студенти са. Wizz air добре се рекламират поне от рекламите не се ли заражда любопитство да се провери какво е това - Internet голям - информация много, а и лесно става. Истински ме изненадва това невежество.
Междо другото аз бих искал много да седя до пилота за един полет до Лондон.