Днес, 24.06.2013 г., България Ер, стартираха официално линията София - Будапеща /Т2 - Т2В/, с Ембраер 190 - LZ-SOF.
Бординг - започна в 13.30, при обявен 13.25, но днешния ден имаше доста закъснения и промени, но 5 минутки не са проблем.
Бяхме на гейт В1.
В интерес на истината, очаквах някакви журналисти, или поне някой балон, плакат, нещо тържествено, но на самото летище нищо не се случи.
В самолета обаче, ни приветстваха за добре дошли, и преди да излетим разляха шампанско за всички, и раздадоха приятен малък сандвич с 2 вида сирене, червено грозде и хлебче. Приятна изненада и всички се радваха.
Малкото бордно списание, също разказваше за Будапеща.
И така, след 10 минутната радост, която беше споделена от целия екипаж, литнахме към Будапеща.
От София си бяхме както аз му казвам - на земята, т.е. извозиха ни с автобус.
В Будапеща обаче, кацнахме на ръкав.
Полетът премина доста приятно и неусетно.
След приветствието, първо минаха и предложиха вестници - 24, труд и стандарт, след това раздадоха доста приятен, вкусен и пресен сандвич, шоколад, напитки. Имаше хора, които пазаруваха и от бордното списание.
Накрая като кацнахме, всички ръкопляскаха, което рядко се случва на българските полети...
Не съм щракал снимки отвън, щото в автобуса видях, че нямах батерии във фотото, ами добре, че си носех в ръчния багаж, та чак в самолета ги заредих и набързо нащраках няколко снимки. Иначе, пропускам изцяло еднообразието на летище София, и не съм щракал нищо.