Отново подари силното желание да се лети избрах пътуване с прекачване.
Маршрутът този път е следния. SOF-AMS c Bulgaria air

Имах лек проблем с багажа, оказа се че КЛМ вече не разрешават чекиран багаж ако не си член на frequent flyer . Бързо бързо се регистирах и всичко беше точно. Даже на гишето на българия ер ме пуснаха с 4 кг свръхбагаж.
И така...
За първи път виждам летището толкова пълно! Имаше опашка от 15-20то чек-ин гише до проверката след ескалаторите. Този път не бяха изключени и беше много весело горе

Много странно бяха разграфени пътеките към проверката...имаше два много къси пътеки и 3 доста по дълги, така че хората избираха да си стоят и да изчакат. В един момен се появи една служителка, която започка да подвиква..Here people, here....I need 20 people here...

На проверката много хора се стъписаха от разговора на двама служители. Къде са хорили вчера, коя били забили и така нататък

Доста време мина и трябваше с леко подтичване да стигна до Дютиту

Бордингът започна с лееко закъснение, но нищо фрапиращо за момента.

Усмихнати и добронамерени служители (niki_m)

Времето навън е "боза"

Много странна практика! Първо чакахме за проверка, след това бординг в кошарата, след това с ледения ръкав над 20 мин!!!

Стана ясно, че закъснение ще има...

Първа приятна изненада....

Неприятно пространство между седалките....просто на това ТРЯБВА да се обърне внимание!

YES BABYYYY

(втора приятна изненада!)
Безснежна Витоша скърби...

Дооообрееееееееее

ОК ОК ОК

Предупредиха ни за сериозен вятър в Амстердам

Това беше най-напрегнатото ми кацане евър....Българите буквално захождаха настрани така че от моята страна крилото сочеше даголу, а небето не се виждаше

Ноо българите презимиха саполета безупречно!

Самолетите си кацат, а службите си тренират пожари

Вече бяхме закъснели с 20 минути...

Отне ни още толкова да стигнем го гейта и стана ясно, че си изпускаме връзката.....

Набързо се сдобихме с нов час благодарение на автоматите, които спестяват време и пари за заплати!
Мак Доналдс на космически цени, но пък прекрасна гледка!

Посетители с крила

Голямо чакане....3 часа...имам чувството, че научих този развален немски наречен Холандски

Доста полети до рандом места в Англия...Лийдс, Братфорд, Джързи...., за жалост не и Ийст Мидландс

Ето разади този симпатяга си заслужаваше дъжда и вятъра...

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 3775_n.jpg

Но комент....

Мммм няма първо и второ, но пък има бираа

Много приятен и кратък полет

Съседите

Засякох доста колеги прибиращи се от...

Този път си използвах електронния паспорт...наистина доста време спестяваш, а и на български даже те поздравява машината

И така дългото прекосяване да Лондон започва...

St Pancras Railway Station

Първа класа Лондон-Нотингам 12 паунда

Кафето, Чаят и бисквитите са безплатни. Вечерята струваше 5 паунда...без пари...

И така дори и с леки премеждия си пристигнах доволен,но уморен.
България ер- вижда се, че се стараят, имат страхотни пилоти, но има мноого път да извъвят за да се мерят с КЛМ например...
КЛМ- Добре, харсеват ми!
Благодаря за вниманието!