Първия път

Първия път

Мнениеот dimitar vasilev » 20 Фев 2015 00:49

След дългогодишно зяпане по летища и огради дойде и моя ред да се кача на самолет за първи път,колкото и да не им се вярваше на всички мои познати,че това не се е случвало.Избирайки за ориентир 14 февруари и два семейни празника покрай него се оказа че най-тънката оферта е за Кипър на Уизз.Научавайки че по това време там е вече пролет всичко беше ясно- сефтето ще е на юг.На 14 сутринта облечени с по-тънки якенца и предварително подгрята кола се понесохме към летището.Там без много мотаене(уеб чекирани и така нататък) минахме секюрити и почнахме да се оглеждаме за кацащия от Милано убавец.

А той наистина се оказа такъв-произведения преди по-малко от година HA-LYB(не че не го знаех още от вкъщи :lol: )

Тук се оказа че като за нетърпелив дебютант като мене платения приорити бординг въобще не е лоша опция и заедно с още десетина човека бяхме заградени в предната част на първия автобус.Докато чакахме се изнизаха първо единия от Спартаните идвайки от към Вип-а(може би с пътници)

А след него и скиорите за Бристол

Качването в самолета беше почти на бегом и ето ни вече седнали и вързани

Докато се приготвим пристигна и едно новичко Изи.Предния трафик беше по 27-ма,но ние както обикновенно си поискахме за по-напряко 09 и след като ни го разрешиха започна сверяването на уроците по география от Google Earth.
Язовир Искър

Рила

Язовир Доспат

И Кавала и остров Тасос

Последва час и нещо зяпане през прозорците(между другото полета беше почти 100 процента пълен) и се озовахме захождащи за кацане по 04 на Larnaca airport където ни настаниха на гейт 41- както europeandj беше писал пред ръкава но не и на него.До нас бяха пристигнали почти местните вече жители

Докато ни проверят "бързите" кипърски граничари пристигнаха и комшиите от Букурещ

а нашето пиле вече си тръгваше

Следват няколко снимки от Ларнака която след като видяхме и Лимасол ми се стори като малко село.

Между снимките по земята се пробвах от време на време с по-голямата си цев и по хвъркати

Хората вече си подготвяха плажовете за сезона който според българи в Кипър започва на 1 март

тази купчина боклук до вечерта беше станала такава

Следва Лимасол до който ходихме с интерсити автобуси за по 7 евро ретърн

Продължавам да се пробвам по всичко по-голямо

Ходихме и до Никозия но нещо хич не останах с хубави впечетления от преобладаващо жълто -черната маса народ по улиците и нямам много снимки от там.

И така стана време за прибиране,последния ден успях да си издействам от групата разходка по много подходящия за спотъри Mackenzie beach

който завършва в оградата на летището

ето какво мина от там

някакви бензинджии

този малчуган се буташе между чичковците да прави тъч енд гоу заходи.Вече нямаше накъде и поехме към летището където дежавю-то беше пълно

HA-LWL на гейт 41 а до него

Последва доста "по-яко" както се изразиха спътниците ми излитане по писта 22 и по маршрута:

някаква петролна инсталация

напускаме острова на Афродита

това е някъде по Турско

следва отново Кавала и Тасос само че по от запад

след следващите пейзажи силно се надявахме отново да ни чака топла кола

яз. Студена?

Перник и магистрала Люлин

и западна София преди десния за 09

най-накрая и аз да видя как изглеждат нещата от другата страна :D

големия батко го чоплеха нещо

И за финал мисля най-стария и най-новия самолет във флота на Бг еър

Надявам се да ви е било интересно и не много досадно, извинявам се за правописа евентуално-за пръв път пиша толко дълго на компютър
dimitar vasilev
най-спотър

Re: Първия път

Мнениеот makler » 20 Фев 2015 12:21

Невероятни снимки и много приятно разказано.
Аватар
makler
супер спотър

Мнениеот europeandj » 20 Фев 2015 13:38

Браво, страхотен рипорт. Кипър ми е любима дестинация и даже ми се оказа полезно, че сега през март ще ходя пак, а се чудих дали има промяна в цените на автобусите, но изглежда са си още по €7 RT.
Макензи бийч от друга страна е място уникално за спотинг, което миналия път пропуснах, но този път специално съм си взел хотел близо до него, пък и едно време като ходих нямах 30х оптична пушка, която ползвам сега :-D
Честно казано ми е странно, че за първи път летиш със самолет, но поздравление за крачката. Аз когато летях за първи път през 2010 вече имах доста познания по авиацията и моментално станах пристрастен към летенето, тъй че да знаеш и тебе сега ще те подгони керосиновата абстиненция :axe: :D
Друго да попитам обаче. Как бяха температурите? Ставаше ли за плаж по това време на годината? И също така ходи ли на най-готиния им курорт - Агия Напа и ако да има ли нещо живо през зимата там?

Благодаря! :) Поздравления за разказа още веднъж!
Аватар
europeandj
супер спотър

Мнениеот dimitar vasilev » 20 Фев 2015 19:25

Хей радвам се че ви е харесало.

Makler благодаря ти ама чак пък невероятни.

Еuropeandj времето беше доста приятно, около обяд стигаше до 19 градуса и ставаше за къс ръкав дори на морето.До Агия напа не ходихме точно защото ни казаха че било голямо мъртвило.За познанията и мерака по авиацията, аз ги имам отдавна(от около 96-97г. се интересувам) но все не оставаха ресурси от дете едно второ кредити ипотеки ала-бала :rolleyes: ,но сега се надявам да ми е по-често досега с летенето.
dimitar vasilev
най-спотър

Мнениеот europeandj » 20 Фев 2015 19:48

Аватар
europeandj
супер спотър

Мнениеот mitkobiker » 21 Фев 2015 11:50

Познал си- язовир Студена е това :)
Много готин разказ и, за да е още по-яко, много снимки :-D Благодарности, че сподели!
Сефтето винаги е вълнуващо :lol: ... и както спомена колегата Europeandj, летенето води до пристрастяване ;-) Enjoy!

Аватар
mitkobiker
супер спотър

Мнениеот Кристиян Благоев » 23 Фев 2015 13:32

Много готин рипорт браво! За стюардесите нищо не каза обаче... :D
Последна промяна Кристиян Благоев на 23 Фев 2015 14:30, променена общо 2 пъти
Аватар
Кристиян Благоев
най-спотър

Мнениеот slavild » 23 Фев 2015 13:45

Браво! Чудесно!!!
Аватар
slavild
спотър

Мнениеот dimitar vasilev » 23 Фев 2015 20:11

Крисо за стюардесите какво да ти кажа-малко дръпнати ми се видяха не само заради това че и двата пъти ме отрязаха за снимка или поглед в кабината и че ме накараха да изтрия една снимка в която едната главна беше в кадър-а и повечето не са мой тип-знаеш че съм с "касапски вкус" :lol: :rock:
dimitar vasilev
най-спотър

Мнениеот concorde » 09 Апр 2015 15:54

Страхотни кадри , браво . Само една поправка от мен . Снимката , където е с о-в Тасос , това там не е Кавала , а Керамоти (най-близкото пристанище за о-ва и в съседство е летище Кавала , което се вижда на снимката ) .
Аватар
concorde
супер спотър

Мнениеот dimitar vasilev » 10 Апр 2015 10:57

Абсолютно си прав! :wink:
dimitar vasilev
най-спотър

Мнениеот tonik » 16 Апр 2015 23:10

Поздравления за хубавия рипорт и за сефтето на самолет! Също така си направил много добри снимки, браво!
Аз самият ползвах същата линия през октомври миналата година и рипорта ти ме върна към хубавите кипърски спомени. :)
Изображение
Аватар
tonik
по-спотър

Назад към Авиационни блогове и Trip Reports