от Daya » 05 Окт 2017 14:44
Не е правилно да се говори, че щом заплатата за дадено работно място те интересува, значи само тя те интересува. Първо, нормално е да те интересува и заплатата, където и да кандидатстваш, и не е редно да се чувстваш виновен за това, че мислиш как ще се прехранваш. Второ, нормално е да ти направи впечатление разлика от 10 хиляди лева в подадената от различни места информация. Едва ли някой от другите във форума, а и от кандидатстващите въобще, мисли само за заплатата предвид естеството на работата. Стресът от евентуална фатална грешка би отказал повечето хора от идеята. Сферата би привлякла повечето кандидати преди да са наясно при какви условия ще работят. Това привлече и мен, интересно ми е, искам да го работя. Поинтересувах се и за условията и получих друга информация, а не 2500. Затова и питам.
Всеки може да каже каквото пожелае, пред когото пожелае. Иначе според мен това е една от онези ситуации, в които условията в началото са едни и бързо се променят драстично (така "стартова 2500" си остава истина), или условията на хартия са едни, а в действителност други - както е на повечето места.
Относно един от последните коментари - има много начини да си докарваш доста над 2500 месечно, дори и в ученическа възраст, стига определени сфери да те влекат. Ако трябва да избирам да програмирам за 5000 лв или да съм РП за 2500, ще избера РП, защото ми е интересно и смятам, че ще съм добра, а програмирането ми е изключително скучно и знам, че няма да ме бива. Това не променя факта, че имам потвърдена друга информация и двете се разминават драстично. Оттам и по-горната ми теория.