ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети"

Мнениеот ADS-B » 06 Апр 2011 17:19

Обикновенно с психото е така, всяко минимално подценяване, недоспиване, умора повлияват на резултата. Който е надъхан ще се яви пак и практиката показва, че не малко хора успяват от втория път. Това показва колко малко е нобходимо на един човек за да не бъде в оптимална кондиция. Тези които са били скъсани веднъж и след това са го взели знаят точно за какво става дума.
ADS-B
супер спотър

Мнениеот hburova » 07 Апр 2011 09:28

Аз пък мисля, че това само показва колко неефективен е този метод. Все пак целта му е да прецени "операторските" качества по принцип, а не в даден момент.
hburova
спотър

Мнениеот C.O. » 09 Апр 2011 09:56

И аз го взех от втория път. Оказа се, че наистина предния път изобщо не съм разбрал какво трябва да правя. Сега нямах проблем, хем не бях спал цяла нощ, понеже пътувах. То явно трудното в теста е да разбереш кое и как ти дава точки, а не толкова самите задачи. Във всеки случай не бива да се подценява. :)

Важното е, че вече имам свидетелство за медицинска годност клас 3 и остава само да чакам да ми се обадят за събеседването. Чувствам се горд със себе си. :)
Здравей
C.O.
спотър

Мнениеот FDB » 11 Апр 2011 12:25

Здравейте на всички. Аз съм от кандидатстващите тази година и понеже гледам темата доста замря, искам да попитам дали на някого са му казали кога ще започнат да се обаждат за интервюто, (защото на мен казаха само че ще се обадят, без нищо конкретно, а минаха 2 седмици от тогава) и дали са свършили всички прегледи в КАМО?

PS:Понеже прегледах форума и не видях да пише нищо по темата(ако съм пропуснал, предварително се извинявам :-) ) Има ли някакъв Дрес Код за интервюто??? Смисъл ясно е че никой няма да отиде по къси панталонки и джапанки, но все пак :wink:
FDB
кандидат спотър

Мнениеот tedier » 11 Апр 2011 14:19

Има една поговорка "По дрехите посрещат, а по ума изпращат"... това в кръга на шегата :-) Напоследък дадоха някакъв приоритет на тия срещи, но считайте че щом сте стигнали дотам, няма начин да не започнете обучение. След това каквото покажете - обикновенно на тия интервюта са приказки за обща култура нещо.
tedier
по-спотър

Мнениеот BHAir2 » 11 Апр 2011 16:46

Аватар
BHAir2
най-спотър

Мнениеот VOIP » 12 Апр 2011 05:36

Бройката на отпадналите (не само в тренажора) е голяма. Това е станадртно положение във всички страни на ЕС. Целта на подбора е да бъдат селектирани най-добрите и качеството на РП да бъде на европейско ниво.
Опитите на всеки кандидат, за използване на връзки и познати, за предаварителни проверки в класацията, както за и промени в решенията на комисиите, не се толерирират и са считат за неувереност на кандидата в качествата му.
Успех на всички!
VOIP
спотър

Мнениеот C.O. » 12 Апр 2011 10:09

Май до утре (сряда) имаха хора за психологическите изследвания. Може би трябва да преминат всички, след това да си направят списък кого кога да викат и чак тогава ще започнат да се обаждат. Аз очаквам обаждане следващата седмица, но... Всъщност след приключване в КАМО, документите ни трябва да минат през министерството на транспорта. Възможно е и там да се забавят. Нямам никаква представа, просто ще чакаме.

Тук е моментът някой от миналогодишните кандидати да разкаже нещо за интервюто. А също да сподели дали има някой, който съжалява, че е започнал работа като РП (или че се е опитал да започне) по някаква причина.
Здравей
C.O.
спотър

Мнениеот hburova » 12 Апр 2011 12:19

Аз пък искам да знам друго - истина ли е, че след последния изпит на миналогодишните кандидати, приети за обучение, не е останала нито една жена? Без да обвинявам в дискириминация, просто ми е любопитно дали е истина.
hburova
спотър

Мнениеот Hexy » 16 Апр 2011 17:44

Почнаха ли да се обаждат за интервю? Някой знае ли броя на останалите кандидати?
Hexy
спотър

Мнениеот C.O. » 20 Апр 2011 13:50

Обадиха се за тренажорите, да. Обади им се ти, ако още не са ти звъняли. После ще ти кажат кога ще има беседа на мястото, където си кандидатвал.
Здравей
C.O.
спотър

Мнениеот Hexy » 20 Апр 2011 15:21

Тази година е имало тренажори, интересно. Как се справихте?
Hexy
спотър

Мнениеот BHAir2 » 20 Апр 2011 21:07

Аватар
BHAir2
най-спотър

Мнениеот tedier » 20 Апр 2011 23:58

Днес видях може би първите две момчета, които играеха упражнения на тренажора... :-) на етап интервю
tedier
по-спотър

Мнениеот BHAir2 » 21 Апр 2011 00:17

Сигурен ли си, че не са били обучаемите които се обучават за кулите от предишния конкурс? Аз за първи път чувам някой да е вкаран в тренажора преди да е минал basic обучение, просто защото няма да може да направи нищо там.
Аватар
BHAir2
най-спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение