ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети"

Мнениеот ca6kyto » 08 Дек 2011 01:08

Минах и аз днес, като цяло очаквах доста по-трудни неща, но нищо не се знае. Направих 3 потенциални конфликта и малко поизпуснах числата към края. Ще чакаме понеделник. Някои друг няма ли да сподели как се е справил?
ca6kyto
кандидат спотър

Мнениеот Crooks » 12 Дек 2011 15:06

Търпение колеги :) ... по мой спомен, днес беше Денят нали???
Crooks
спотър

Мнениеот afinifi » 12 Дек 2011 16:39

Колеги, обадиха се. Продължавам напред. Успех и на Вас!!! Юпииииииии
afinifi
кандидат спотър

Мнениеот Crooks » 12 Дек 2011 16:51

Честито, колега!!! Успех напред, ще чакам да се похвалиш :)
Crooks
спотър

Мнениеот Crooks » 12 Дек 2011 19:20

Сега въпроса е дали някой има представа от този тренажор?? Или представа ще добием на място ?:)
Crooks
спотър

Мнениеот ca6kyto » 12 Дек 2011 20:58

И аз отивам на въпросния тренажор. Някои информация има ли? А колко човека продължават?
ca6kyto
кандидат спотър

Мнениеот gst » 13 Дек 2011 11:08

Ето ме и мен - явно продължаваме напред :D Дано да се справим и с тренажора. Нямам информация какво точно представлява, само разбрах от изпитващия предния път, че тук ще ни тестват и гласовите възможности - дали се справяме да даване команди на английски език. Освен това, предполагам и че самия тренажор ще е нещо още по-близко до реалната работа, може би... Успех на всички ни!
gst
спотър

Мнениеот Crooks » 13 Дек 2011 11:33

Има един колега от форума, който е навътре с нещата и до не отдавна внасяше по малко разяснения относно подбора... Става дума за BHAir2, но за жалост, нещо се изгуби... :(
Crooks
спотър

Мнениеот mishlenceto » 13 Дек 2011 15:41

Здравейте и късмет,искам да попитам имали момичета стигнали до етапа-тренажор,и има ли разлика м/у истински и потенциален конфликт :D
mishlenceto
кандидат спотър

Мнениеот afinifi » 16 Дек 2011 00:13

Авиационният учебен център на ДП РВД е създаден за провеждане на обучение и поддържане на оперативната компетентност на ръководителите на полети (РП). Центърът е разположен в сградата на ЕЦ за УВД София. Центърът е сертифициран от ГД ГВА през 2000 г. и осигурява:
Първоначално, преходно и предварително обучение на РП за обслужване на въздушното движение от:
Работно място “Кула”;
Работно място “Подход”;
Работно място “Контрол”.
Обучение на инструктори;
Опреснителни курсове;
Обучение за УВД при особени ситуации;
Теоретични курсове за придобиване на разрешения към свидетелствата за правоспособност на РП;
Курсове при въвеждане на нови технически средства, технологии или процедури за УВД.
В центъра допълнително се провеждат симулации при въвеждането на промени в секторизацията на въздушното пространство на Република България и за оптимизация на трасовата мрежа.
Центърът разполага с два радиолокационни тренажора (РЛТ) за обучение:

симулатор "First Plus", които разполага с 4 (четири) работни позиции за РП и 8 (осем) позиции за пилот-оператори, както и двуизмерен (2D) симулатор за работно място "Кула";
симулатор "SATCAS", предназначен за обучение на РП за работа с новата система за УВД и за радарно обучение на РП за работни места "Подход" и "Контрол".
Двата РЛТ имат възможност за конфигуриране на различни въздушни пространства , в които да бъдат разигравани различни сценарии и задачи.
afinifi
кандидат спотър

Мнениеот Crooks » 19 Дек 2011 17:49

Колеги, някой днес мина ли през тренажора? Някакви впечатления? Много стана пусто от известно време...
Crooks
спотър

Мнениеот ca6kyto » 20 Дек 2011 11:33

Наистина стана доста пусто във форума. Може би вече никой не иска да издава информация.
ca6kyto
кандидат спотър

Мнениеот gst » 20 Дек 2011 16:11

Колеги, може пък да не са почнали още с тренажорите - аз например съм чак в петък - 23-ти. Интересно е по колко човека на ден ще минават през този етап? Ако имат голям капацитет може да са ни насъбрали в 2-3 дни и така. Но наистина щеше да е хубаво да си говорим повече помежду си тук. За съжаление, когато прелиствам през старите постове по тази тема виждам, че и при предните подбори се наблюдава същата тенденцията - колкото по-малко хора остават, толкова повече намалява и комуникацията. Което май е нормално :roll: Не губете кураж и си вярвайте повече :)
gst
спотър

Мнениеот Crooks » 20 Дек 2011 16:25

Колега, и аз съм за петък 23.12 от 8:45ч. Значи сме поне двама за тогава... Незнам от къде прочетох, че на този етап нямало отпадане...направо следвали медицинските прегледи..? Да сте чули нещо подобно?
Crooks
спотър

Мнениеот gst » 21 Дек 2011 16:42

Честно казано не съм сигурен в това, но съм склонен да вярвам така. Целта на занятието е предполагам да ни чуят как говорим, дали имаме някакви гласови дефекти и дали се ориентираме в пространството с четирите посоки. Казвали са ми, че резултатът от този тест се взима в предвид по време на самото интервю, така че не е за подценяване.
Иначе и аз съм в петък от 8:45, така че ще се видим там :)
gst
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение