от Spetsnaz » 16 Апр 2016 00:53
Аз смятам,че както работодателят , така и работникът трябва да имат правото "да се съмняват". Единият в качествата на кандидата и проверката им, за да не е "надхитрена" системата както се изразиха по-горе(а какъв е този тест , който може да е надхитрен??? затова си има тренажор след това) , а другия за прозрачността на конкурса и възможността да се изгради кариерен път и приемственост. Тези думи явно са на вятъра в България, тъй като правата на работещия са само на хартия, а задълженията в пъти повече.
Аз мисля,че има сбъркано в този подбор в 2 насоки:
1. След като има подобна специалност и се стига до подбор на хора , извън професията. Явно нещо куца доста сериозно в системата и образователната , и работната.Да се налага да се вземат хора "от кол и въже" буквално, дори да имат опит в друга сфера.
2. Прозрачност. Не може да ме убеди и Господ ,че при положение ,че не коства нищо да се оповестят резултатите онлайн и имената на участниците в подбора, както и процентите от самия тест.
Аз лично при преминаване на Feast 1 ще изискам да оповестят резултатите и имената на участници и самите условия при подбора и обучението.
Не виждам какво печели РВД от цялата тази непрозрачност. Щом не са запълнени бройките, е близко до акъла,че има проблем.Това как всички са некадърни и кадърните са в чужбина съм го чувал.
Относно това, как деца на работещи са в системата и как са кадърни и нямало проблем. Дори и така да е в случая , който посочих, няма ли морален проблем или конфликт на интереси?
Аз не бих спал добре, когато роднина, милиционер , са в системата, това е признак за социопатия и конфликт на интереси, ако не директна некадърност, то морална най-малкото.
Но както и да е, колкото повече информация има и прозрачност , толкова повече ще тръгнат нещата и в двете посоки.