ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни под

Мнениеот Vania » 19 Мар 2016 18:09

В сайта на ДП РВД се обявяват конкурси (само за оперативни длъжности обаче), но НЕ се обяват спечелилите тези конкурси, което остава привкус на нещо скрито и недотам чистоплътно. Същото важи и за подборите. Но да приключим тази тема.
Относно ножицата: до 2011г. при подборите нямаше тренажор. Доколкото знам този етап липсва в страните от ЕС. Допълнително вдигане на летвата от ДП РВД! А, какво ще кажете за непопълнения брой хора от последния подбор? На интервюто - двама скъсани. Защо? Нали са минали всички етапи до момента, т.е. индикирали са, че имат потенциал.
Нормално е, колкото повече хора се обучават,толкова и повече хора да завършат успешно!
Vania
спотър

Мнениеот LBLS_APP » 19 Мар 2016 23:11

Всички етапи освен симулатора позволяват на кандидатите да се "подготвят" предварително и да се опитат да "надхитрят" системата.
Не съм присъствал на интервютата, но допускам възможността въпросните двама кандидати да са се представили не много добре. Особено предвид факта, че и да бяха минали, предвидената бройка пак нямаше да се запълни.
Всеки етап от подбора съдържа хипотезата за отпадане. В противен случай не би имало смисъл от него.
А дали късането е било уместно е въпрос, чийто отговор зависи повече от това кого питаш (комисията или кандидата), отколкото от обективните факти.
LBLS_APP
по-спотър

Мнениеот Annн » 26 Мар 2016 14:29

Здравейте!

Аз искам да попитам, ако човек премине FEAST тест първа част, може ли да започне от втора част на следващ подбор? Също искам да попитам, ако някой премине FEAST тест напълно (всички части), вярно ли е че това важи за 2 години? Ако е така, то може ли той да се яви на подбор без да трябва да преминава FEAST отново? Доколкото разбирам, ако си в България, дори да си минал FEAST тест, ако си отпаднал на тренажора, не може за 2 години да се явяваш, което означава, че ще трябва да почнеш пак отначало, но все пак може ли с този FEAST да се явиш някъде извън България на подбор за РВД?

Благодаря!
Annн
кандидат спотър

Мнениеот ReLooP » 01 Апр 2016 17:34

Има ли някой идея, кога ще е изпита по английски на предстоящия пролетно/летен подбор ? Преди поне обявяваха крайна дата за документи, сега нищо не се казва.
ReLooP
спотър

Мнениеот Vania » 04 Апр 2016 17:14

http://www.atsa.bg

Днес обявиха - 8-ми април е крайния срок за подаване на документи за предстоящия подбор. Успех!
Vania
спотър

Мнениеот Spetsnaz » 16 Апр 2016 00:53

Аз смятам,че както работодателят , така и работникът трябва да имат правото "да се съмняват". Единият в качествата на кандидата и проверката им, за да не е "надхитрена" системата както се изразиха по-горе(а какъв е този тест , който може да е надхитрен??? затова си има тренажор след това) , а другия за прозрачността на конкурса и възможността да се изгради кариерен път и приемственост. Тези думи явно са на вятъра в България, тъй като правата на работещия са само на хартия, а задълженията в пъти повече.
Аз мисля,че има сбъркано в този подбор в 2 насоки:
1. След като има подобна специалност и се стига до подбор на хора , извън професията. Явно нещо куца доста сериозно в системата и образователната , и работната.Да се налага да се вземат хора "от кол и въже" буквално, дори да имат опит в друга сфера.
2. Прозрачност. Не може да ме убеди и Господ ,че при положение ,че не коства нищо да се оповестят резултатите онлайн и имената на участниците в подбора, както и процентите от самия тест.
Аз лично при преминаване на Feast 1 ще изискам да оповестят резултатите и имената на участници и самите условия при подбора и обучението.
Не виждам какво печели РВД от цялата тази непрозрачност. Щом не са запълнени бройките, е близко до акъла,че има проблем.Това как всички са некадърни и кадърните са в чужбина съм го чувал.

Относно това, как деца на работещи са в системата и как са кадърни и нямало проблем. Дори и така да е в случая , който посочих, няма ли морален проблем или конфликт на интереси?
Аз не бих спал добре, когато роднина, милиционер , са в системата, това е признак за социопатия и конфликт на интереси, ако не директна некадърност, то морална най-малкото.

Но както и да е, колкото повече информация има и прозрачност , толкова повече ще тръгнат нещата и в двете посоки.
Spetsnaz
спотър

Мнениеот Vania » 16 Апр 2016 11:48

Точно така е с тези подбори! Жал ми е за предстоящите кандидати. Документи, образование, изпити, тренажор, медицински преглед, психо! Бля, бля, бля! Накрая на интервюто ще Ви резнат на сто процента. Не, не става дума за подкупи, А ЗА ПОДСЕЩАНЕ, ЧЕ ЕДИ КОЙ СИ Е НА НАШ ЧОВЕК -ЧОВЕК!!! Всичката медийна пропаганда е прах в очите. Но, Вие дерзайте! Това е трупане на житейски опит.
Какво значи " не са са представили не много добре " на интервюто? Хапят си езика или гледат накриво?
Имена: Мая Дилова; на последния подбор - Габровски и т.н.
В капсулата не може да влезе чуждо тяло!
Vania
спотър

Мнениеот Annн » 16 Апр 2016 18:52

Здравейте!

Аз лично отпаднах от процеса на подбор през ноември 2015 година. Това означава ли, че мога да кандидатствам отново и да се явя през ноември 2017 година или трябва да се явя през приема през месец май 2018 година (какъв точно период визират под 2 години след отпадане)?

Благодаря!
Annн
кандидат спотър

Мнениеот Spetsnaz » 17 Апр 2016 03:30

Моето лично мнение е , че е некоректно да се насрочва тест с < 5 дни предизвестие в работен ден в ранен час.
Автоматично отпадат работещи. Първи "страйк" дето се вика.
0% уважение към времето на кандидата и яснота към времетраенето на самия тест, хронология на подбора , 2 част и така нататък.
Подаване на минимална информация , едносрични отговори по телефона, създават усещане за военно поделение.

Напълно наясно съм с "държавната работа , нива на достъп до информация" , но не мисля,че се помага на подбора по този начин още преди да е започнал.

Успех на всички в cube folding частта и нека силата бъде с нас!
Spetsnaz
спотър

Мнениеот Samito » 17 Апр 2016 11:47

Подбора е направен да отсее плявата и не мога да разбера защо го приемате като нещо сериозно? Истината е в обучението.
Samito
спотър

Мнениеот Vania » 21 Апр 2016 13:41

Започнаха ли изпитите? А дали ще има Дни на отворени врати?
Vania
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение