ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни под

Мнениеот Samito » 26 Апр 2016 19:17

До сега мисля, че не са го правили, та не можете да се оплачете от това подобрение. Можеш да се явиш отново след 2 години
Samito
спотър

Мнениеот ADS-B » 26 Апр 2016 21:55

ADS-B
супер спотър

Мнениеот Alex P » 28 Апр 2016 21:37

Хора, как мина Feast 2? Какво включва изпита?
Аватар
Alex P
кандидат спотър

Мнениеот Alex P » 29 Апр 2016 20:17

Аватар
Alex P
кандидат спотър

Мнениеот Samito » 01 Май 2016 18:32

Трябва да решиш дали можеш ли да рискуваш толкова време и да направиш оценка на способностите си. Дори след 2 години да те приемат, то може да те скъсат последната седмица преди да подпишеш договор и гориш с едно 4 години, вече ще си "стара", няма да имаш опит и тепърва ще трябва да търсиш ново призвание. Ако си напълно сигурна във възможностите си, както съм аз, то риска си заслужава
Samito
спотър

Мнениеот Vania » 05 Май 2016 12:56

Как вървят изпитите? Кога сте на тренажор?
Vania
спотър

Мнениеот Atom3 » 22 Май 2016 09:41

Преди 9-10 дена си подадох документите за това диспечерство, в четвъртък получих имейл че съм одобрен по документи и някой ще ми се обади когато е налична дата за изпит по английски, знаете ли колко често има такива дати, дали ще е този месец ? А ако ме удобрят заплатите какви са, 1.5 години пише че ще съм на обучение, тогава на половин заплата ли ще съм ? Питам защото сега завърших комуникационна техника в технически университет и тази работа няма да има нищо общо със специалността ми, но пък ако е интересна и се плаща добре нямам против, но в петък разбрах че от една компания в Лондон са ме харесали за позиция която пък е точно по специалноста ми и затова пиша тук ако се наложи да избирам кое да предпочета, броя за плюс в тази работа в РВД че ще си остана в България ?
Atom3
кандидат спотър

Мнениеот LBLS_APP » 22 Май 2016 12:34

Изпит по английски се организира от време на време. Няма фиксирани дати и не се знае кога ще е следващата, преди да се обяви. Ако се опасяваш, че може да не те устройва датата, винаги можеш да се явиш пред одобрени изпитвачи и да се сдобиеш със сертификат.
Следващият подбор се очаква да е през есента. Точни дати към момента не са изместни, тъй като са намесени и независещи от предприятието фактори.
Моята прогноза е, че явилите се на подбор през есента на 2016 г. ще започнат самостоятелна работа в началото на 2019 г. Ако не ги скъсат и няма забавяния по трасето, разбира се.

Не става ясно какво точно разбираш под "удобрят", но:
1. ако минеш успешно всички етапи от подбора, започваш обучение, при което:
а) по време на първоначалното обучение получаваш някаква стипендия. Сумата не позволява разкошен живот, но е по-голяма от някои заплати. Срещу това трябва само да си учиш уроците. Първоначалното обучение продължава около 8-10 месеца.
б) по време на обучението в органа се сключва трудов договор (времен). Заплатата е доста по-ниска от тази на работещите самостоятелно (но повече от стипендията). От друга страна, "произведеният" от обучаемия продукт е нула. Обучението в органа продължава между 6 и 10 месеца.
2. Ако минеш успешно цялото обучение, започваш самостоятелна работа. Заплатата ще да е добра, тъй като текучеството почти няма. От друга страна, явно е ниска, тъй като не могат да се попълнят бройките.
LBLS_APP
по-спотър

Мнениеот Samito » 23 Май 2016 14:22

това последното ирония ли беше? :lol:
Samito
спотър

Мнениеот Vania » 23 Май 2016 17:50

Няма ирония, а абсолютен факт. Но "вината" не е в заплащането.
Vania
спотър

Мнениеот Vania » 31 Май 2016 15:07

Отново промяна в изискванията за подбор на РП! За кой ли път? Каква е идеята? Обслужват се нечии интереси или ръководството на ДП РВД е толкова ненаясно със своите критерии, че току през година, две ги променя.
Vania
спотър

Мнениеот Alex P » 31 Май 2016 15:43

Каква е промяната сега??
Аватар
Alex P
кандидат спотър

Мнениеот Samito » 31 Май 2016 19:49

къде ги четеш тези неща?
Samito
спотър

Мнениеот Vania » 01 Юни 2016 12:49

Чета ги в официалния сайт на Булатса. Визирам т.9 от изискванията за участие в конкурса:" Да не са отпадали на етап Интервю! Тази точка се появява или изчезва периодично през годините, незнайно защо? Може би има години, в които комисията се мисли за непогрешима! "Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък!" Дразня се от това самочуствие на безгрешни, което имат тези хора. Дали действително са безгрешни или просто не са изпадали в такава ситуация, за да проверят своята непогрешимост?
Така, че бъдещи кандидати, внимавайте на кой от етапите ще отпадате! При всички други имате право да се явите отново, но отпаднал на етап №6 /интервю/ - късата клечка. Сами ще се уверите, че пътят до там не е никак лесен.И, ако до там оценяването е почти обективно, то този етап е най-субективният. И точно "БЕЗГРЕШНАТА" комисия решава, че не си подходящия човек. Съжалявам, но звучи нелепо.
Vania
спотър

Мнениеот Samito » 01 Юни 2016 15:57

Просто няма да отпадаш.
LBLS_APP успяхте ли да запълните подбора?
Samito
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение