Вече веднъж ме обвиниха ,че давам препоръки, а аз не бях давал такива, реших най-накрая да си заслужа "обвинението".
Та така...
Първо мисля ,че би било адски добре ако се уточни предназначението на сайта. Името му е BGspotters, което би трябвало да нзачи ,че е сайт на българските спотъри. Което е достатачно добре идея. Да, ама под него се мъдри рекламен надпис който гласи: "най-големият български авиационен сайт". Значи все пак става въпрос за авиация. С две думи малко объркващо се получава. Поне от това което аз виждам на сайта /а и форума/ това е сайт посветен основно на гражданската авиация с лек привкус на спотърство. Ако това е целта на създателите му - добре. Ако ли не, значи можи би има още какво да се желае.
После новините. Като цяло идеята за новини в сайта е твърде добра - това е един от начините да карате хората да посещават сайта отново и отново. Новините са 80% с гражданска насоченост. Което на мен не ми харесва разбира се. Мисля ,че сайта би станал доста по-популярен и сред милитаритсично настроените фенове ако се публикуват достатачен брой новини от сферата на военната авиация. А там също стават безкрайно интересни неща. За това разбира се трябват поне трима запалени милитари фенове, които знаят къде да търсят новини.
А иначе новините носят критика. Понякога в тях има кофти правопсни грешки /не говорим за липса на запетаии или пълен и кратък член, това са дреболии/, неточности или доста лош и неясен словоред. А понякога новините не са съвсем ясни, но всичко тва вярвам ще се изглади с времето.
За новините друго което трябва да се отблеже е ,че трябва да се гони актуалността. Никой не чака от този сайт светкавични реакции като на CNN и все пак...
Може би би било доста добре ако има новини и за спотъри - кога е опасно да се ходи на лов, какво интересно има за снимане и други такива.
Иначе в бъдеще ще е добре да се разделят гражданските и военни новини - за по-пригледно. Изпращане на e-mail-и при по-интересни и горещи новини също не е лоша идея.
Сега за т.нар. статии. Тези писмени материали според мен трябва да станат много повече /в пъти/ и да обхванат колкото се може повече авиационни теми. Справочни данни и/или мини статии за различни ЛА също би било доста добре. Въобще повече статии. За което май са нужни и повече сътрудници. Колкото до наличните статии - има доста добри, като тази на onufrii /не мисля ,е е редно авторите на статиите да са представени с никовете си/ , но има и не дотам добри - примерно тази за Blackhawk. Някакво разпределение по тематика на различните статии също няма да е лошо.
Линовете. Добре са направени разделите/ има какво да се желае и там де/, но много празно в някой от тях. Трябва да се седне сериозно и да се попълнят линковете. Мисля ,че всеки авиофен с по-голям "стаж" има доста добър набор от линкове.
Форума. Трябва малко да живне този Форум. Та мисля ,че форумното ръководство трабва да подържат огънят на дискусиите достатачно буен. Още повече ,че форума е другата основна причина хората да се връщат отново и отново във сайта ви. Мисля ,че добре ще дойде и един простичък линк към форума там до снимки, новини и другите, не само онази картинка над която незнайно защо виси надписа реклама...
За снимките няма какво да отбележа, може би само ,че не мисля ,че е редно авторите на снимките да се предсатвят с никове.
Анкетата е отлична идея. Обратната връзка е много важно, но тази анкета е адски постна. Може би ще е по-добре да се направи по-голяма, която да достави разбирасе повече информация. Тази анкета би било добре да се сложи във форума мисля.
За сега това е.
Успех!