Възнамерявам да се оборудвам с DSLR, най-вероятно Nikon D3100, някой от китовете включващи обективи: 18-55, 18-105 или 18-55/55-200. Най-евтино намирам тези нежа във Фотосинтезис, съответно 1049, 1345, 1339 лева. Във Фотоповилион цените май са същите.
Пиша с молба за информация ако някой знае по-ниски цени. Не съм изключил като възможност и Canon 1100D, който се намира за 889 лева с 18-55 обектив. Насочвам се към Никон, защото в entry level предлагат повече - по-хубави китови обективи и повече мегапиксели. Основното предимство на Canon тук виждам като по-ниска цена, по-евтини в последствие обективи и по-държелива батерия.
Също така, ако някой предлага старата си техника ще ми е интересно да погледна. Може да купя и нещо старо - запазено и на добра цена, без значение от марката - за момента не съм оборудван с нищо за да пазя поведение

Другото, което търся е онлайн магазин за фототехника (например в Германия или Англия), където приспадат ДДС, когато пращат за България и съответно наистина да могат да пращат насам.