Здрасти gat3way,
Аз съм един от хората които следят сайта ти

: keep up the good work!
А сега по същество, нормалния обсег на подобна система е от 100-150км, така че може и да успееш да изтискаш още нещо, но няма да е много. Приемника е също от значение. От чиста позиция в центъра, с 360 градуса видимост, с хубав приемник,кабел и антена покривам около 300км, като само Витоша ми пречи и там е по-малко. В момента от Черни връх покритието е около 520 км. За сравнение с друг приемник, но същия кабел и антена и от същото място в центъра беше около 200км, със запушване на приемника като мине самолет наблизо и "ефект на поничката". Освен това чувствителността и фреймовете в секунда са многократно повече. Много хора ползват същата постановка с dvbt с rtl чип като теб + raspberrypi, даже обедняват данните от няколко приемника, само че се сещаш какво става там където се припокриват. Има варианти и със секторни антени и към всяка от тях приемник и после обединяваш.
P.S. Има и други интересни неща които могат да се слушат от самолетите например ACARS ( тествано под линукс - acarsd ).