Здравейте!
Искам и аз да напиша моето скромно мнение по темата! Имам доста снимки, коитон не са одобрени, но в това не виждам нищо лощо, а и не правя трагедия от това! Все пак не трябва да "разтоварваме" съдържанието на картите с памет в сайта, нали? Човек, колкото и желание да има да публикува снимките си и те да се харесат, почти винаги трябва да прецени сам кое става и кое на става за "качаване" на базата на огромната база-данни от снимките, публикувани в сайта. Аз по-скоро бих желал да коментираме случаите, когато по една или друга причина се снима в неблагоприятни условия! Според мен не винаги трябва да има а и реално няма достатъчно светлина или идеални за снимане условия от рода на - слънцето грее, самолетът е на около 30 метра пред нас, ние сме на подходящото за снимка място, небето е синьо с малки пухкави облачета и остава само да да натиснем спусъка на фотоапарата. Всички, които снимаме на летище София много добре познаваме почти всички места, удобни за снимка и ги заемаме. Но някой път по различни причини попадаме на не толкова подходящи такива! Както аз например на 15 този месец. Направих доста снимки, но от "неправилната" страна, т.е. от северната страна на оградата! Аз самият знам, че повечето от тях не стават за сайта и не ги "качих", а и до този момент винаги, когато е отхвърляна моя снимка съм бил на 100 % съгласен за причините за това. Единствено не съм съгласен с причина за отхвърляне - контражур. Еми, в деня който избрах да снимам и мястото, на което бях условията са такива. Със сигурност не съм направил най-добрата обработка на снимките (работя с Photoshop CS5 и с RAW - файлове), но мисля, че понякога един различен поглед от този направен при условията, които преди малко описах по-горе, според мен винаги е добре дошъл. Пък и на човек му омръзва да прави едно и също и винаги се стреми да се развива.
Май много се разписах.....

)), за което ме извинете! Желая на всички лека вечер и "на фокус"! Това, което правим е прекрасно!