За Миража - виждам точно две причини за връщането му - първо има снимка на този самолет, второ е пълно с хора пред носа.
За Ф-16 - за мен снимката е крива, левият край е по-ниско. Като се прегледат другите снимки от същият плац, някак не се вижда да има такъв наклон. Пример - .

Информативно - означава точно това, което означава. Пак ще го напиша - не виждам смисъл да се качват снимки, които не казват нищо повече от това, че един самолет е бил изложен някъде в някакъв ден. Снимки на статични самолети, които нямат никаква специална художествена стойност, никакъв различен поглед... Лично мнение. Броя на посещенията на подобни снимки е достатъчно красноречив за смисъла от тяхното качване на сайта...
Никъде не съм написал, че на едно мероприятие може да снима един човек. Аз също си падам по военни железа, но това не променя ситуацията. Не деля самолетите на наши - ваши. Обсъждаме снимките и тяхното съдържание. Дали то има стойност или не.
Всеки сайт си има администратори и скрийнъри, те решават какво да се пуска на него. Не разполагаме с финансовия ресурс на лайнарса, за да поддържаме сървъри и трафик към сайта ни, тъй че е добре всеки да има някаква вътрешна спирачка колко и какво да качва. Да се гонят лични рекорди за количество качени снимки, без значение какво е тяхното съдържание - намирам го за нередно.
Относно Вилгата - така е преценил колегата, който я е върнал.
Без лоши чувства,
Тони