Аз също имам проблем с хоризонта.По какво да се ориентирам на тези снимки и някой би ли постнал някоя от двете снимки с прав хоризонт ? А и на embraer-а имам и лошо изрязване , как би трябвало да е изрязана ?
SWITCH OFF or FUCK OFF SaVe TheIr pLaNeT CuT yOuR eMiSsIoN
Венко, ето ти що-годе права снимката и "чвора" пак изглежда вертикален. Никога не взимай за ориентир нещо, което заема толкова малка част от вертикалата или хоризонталата, защото ако ти бяга с няколко градуса никога няма да го хванеш - винаги ще изглежда еднакво. В случая съм ти завъртял снимката с 2 градуса по часовниковата стрелка. Без да съм скрийнър мога да добавя и още едно нещо - в дясно си резнал малко от самолета.
Към Ранди - както и Емо е писал по-горе - оставил си твърде много празно място в долната част, а в същото време си отрязал вертикалният стабилизатор на самолета. Върнах и трите кадъра, които си качил по тази причина. Моят съвет за тези снимки е да ги прекадрираш, така че пропорцията на кадъра стане 3/2, като махнеш тревата и част от рульожката в долната част на снимките.
Мислех да не се е загубила по трасето. Ако се чудите за петното в единия илюминатор - бих приел, ако я върнете. Ако е проблем в композицията/кадрирането - при отказ мога да я коригирам.
Пичове от екипа на скрийнърите, призовавам ви да имате що годе еднакви критерии за качество на снимката, тъй като онлайн излизат снимки, които са пълен таш.к, а други, които са по-качествени ги връщате. Говорим за разлика в качеството от няколко порядъка.