ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети"

Мнениеот samoletche » 09 Ное 2011 10:34

Tedier, по азбучен ред на имената или на фамилиите?
samoletche
спотър

Мнениеот rescuer » 09 Ное 2011 10:40

Стой спокойна, днес ще ти звъннат :)
rescuer
спотър

Мнениеот gst » 09 Ное 2011 21:20

Здравейте - ето и моето мнение за теста FEASТ - първа част, на който присъствах днес. Общо взето - ако сте правили тестовете от официалния сайта на теста имате голям плюс на реалния изпит. Всички въпроси и тестове от първа част (FEAST 1 на сайта) се падат и на изпита. Единственото нещо, което беше отчасти изненада за мен, е това, че на реалния тест има и една част тест по английски език - два текста от по 4-5 абзаца (след прочитането на които следват въпроси относно тях), и един разговор, който се слуша с помощта на слушалки, след което следват въпроси относно този разговор. Естествено внимавайта най-вече с числата, които се споменават в теста - слушане с разбиране, тъй като повечето от тях са включени във въпросите след това. Другото нещо, с което трябва да се внимава е това, че в някои от частите на теста във времето което ти е предоставено за решаването на проблема влиза и времето за четене на инструкциите, т.е инструкциите изяждат част от времето и не трябва да прекарвате много време върху тях. Това е за сега. На явилите се досега - дано ни се обадят на 2.12, на останалите - успех.
gst
спотър

Мнениеот VOIP » 09 Ное 2011 22:21

Новини от ДП РВД:

"Bulatsa are searching for Air Traffic Control Instructors for their facility in Sofia, Bulgaria.
BULATSA Training Centre wishes to develop and expand its activities so as to be up-to-date with the most advanced ATCO Training Centres in Europe.
Our objective is to harmonize the Training Centre to the fullest extent possible with the European standards and procedures in this area. We are therefore interested in hiring ATC instructors with proven experience who are able support our activities.

Please find attached a short presentation of the BULATSA Training Centre. More information about BULATSA is available at the corporate website http://www.bulatsa.com.

For application, please contact Mr Vassil Dragnev, Head of the Training Centre, "

VOIP
спотър

Мнениеот BHAir2 » 10 Ное 2011 11:30

За да не пита всеки какво, кога и къде следете тук => http://atcos.bg/campaign
Аватар
BHAir2
най-спотър

Мнениеот chloe » 10 Ное 2011 14:32

"практически упражнения на тренажор" и FEAST II 2 различни неща ли са?
chloe
кандидат спотър

Мнениеот VOIP » 10 Ное 2011 14:41

VOIP
спотър

Мнениеот Plami28 » 14 Ное 2011 20:41

Привет на всички! Днес ми се обадиха за FEAST 1 на 30.11. Има ли и други "насрочени" за тази дата ? :D
Plami28
спотър

Мнениеот Topper » 16 Ное 2011 23:00

Здравейте всички !!!
Прочетох, че вече е обсъждан въпроса дали може да се кандидатства за РП с диоптри, но въпреки това не ми стана съвсем ясно. Разгледах и НАРЕДБА № 21 от 25.04.2007 г. и пак не разбрах точно дали има смисъл да участвам в подбора с диоптър +2,5. Съжалявам, че пак повдигам темата, но ще съм благодарен ако някой запознат с въпроса отговори. Мерси предварително.
Topper
кандидат спотър

Мнениеот rescuer » 18 Ное 2011 13:54

Да не те разочаровам,но в наредбата пише:

" Кандидатите за първоначално освидетелстване трябва да са със
зрителна острота за далечни разстояния за всяко око поотделно, както следва:
професионални пилоти = 1,0, и бордни инженери, щурмани, радиооператори =
0,7, на всяко око без корекция и = 1,0 с максимална корекция ± 2,0 D.
Допустимата корекция включва и астигматизъм до 2,0 D. "

т.е. максималния диоптър е 2,0 и то си на кантар, така че май няма смисъл да кандидатстваш.
rescuer
спотър

Мнениеот Topper » 18 Ное 2011 18:48

[quote="rescuer"]Да не те разочаровам,но в наредбата пише:

" Кандидатите за първоначално освидетелстване трябва да са със
зрителна острота за далечни разстояния за всяко око поотделно, както следва:
професионални пилоти = 1,0, и бордни инженери, щурмани, радиооператори =
0,7, на всяко око без корекция и = 1,0 с максимална корекция ± 2,0 D.
Допустимата корекция включва и астигматизъм до 2,0 D. "

т.е. максималния диоптър е 2,0 и то си на кантар, така че май няма смисъл да кандидатстваш.

Мерси за информацията. Аз все пк успях да намеря по-разширено приложение и май няма смисъл да се кандидатства с какъвто и да е диоптър.

Т. 10.3. Кандидатите за първоначално освидетелстване или преосвидетелстване трябва да са със зрителна острота за всяко око поотделно както следва:
Т. 10.3.1. При кандидатите за първоначално освидетелстване годност може да се приеме при зрителна острота за:
• професионални пилоти = 1.0
• бордни инженери, щурмани, радисти = 0.7 на всяко око без корекция и = 1.0 с максимална корекция  2.0 D.
• любители пилоти = 0.5 на всяко око без корекция и = 1.0 с максимална корекция  3.0 D
• ръководител полети = 1.0
• бордни домакини и бордни съпроводители = 0.2 на всяко око без корекция и = 1.0 с максимална корекция  5.0 D.
• допустимата корекция включва и астигматизъм до 2.0 D. Разликата между двете очи не трябва да надвишава 2.0 D.
Т. 10.3.2. При кандидатите за преосвидетелстване годност може да се
приеме при зрителна острота за:
• професионални пилоти = 0.4 на всяко око без корекция и = 1.0 с максимална корекция  3.0 D.
• бордни инженери, щурмани, радисти = 0.3 на всяко око без корекция и = 1.0 с максимална корекция  4.0 D.
• любители пилоти = 0.2 на всяко око без корекция и = 1.0 с максимална корекция  5.0 D.
• ръководител полети = 0.4 на всяко око без корекция и = 1.0 с максимална корекция + 3.0 D / - 5.0 D.
• бордни домакини и бордни съпроводители = 0.1 на всяко око без корекция и = 1.0 с максимална корекция + 5.0 D / - 7.0 D.
• допустимата корекция включва и астигматизъм до 3.0 D. Разликата между двете очи не трябва да надвишава 2.0 D, а за клас ІV – 3.0 D.
Т. 10.4. Кандидати за освидетелстване трябва да имат нормална зрителна острота (= 1.0) за близко разстояние с или без корекция и да четат съответните тестови таблици от 30-50 см и от 80 -100 см.
Topper
кандидат спотър

Мнениеот m_bmp » 23 Ное 2011 13:35

Здравейте, тъкмо минах FEAST1, нещата много се доближават до инфото в уикипедия, беше много интересно, като своеобразна гимнастика за ума. Нямам представа дали е било успешно представянето ми, ще чакаме всички заветния 2 декември :-D

Някой има ли идея какво представлява 2 част?
m_bmp
кандидат спотър

Мнениеот Plami28 » 28 Ное 2011 14:53

Здравейте,

Имам едно питане. .. Колко минути преди началото на теста трябва да си "на линия " ? :)))
Plami28
спотър

Мнениеот chloe » 28 Ное 2011 16:50

на мен ми казаха да се явя поне половин час преди начлото на теста. доколкото помня, при мен започваше в 2, в 1,20 бях там и повечето хора също :) успех!
chloe
кандидат спотър

Мнениеот violeta_pencheva » 02 Дек 2011 11:30

Здравейте и от мен :) Аз се включвам веднага с въпросче - днес ли да чакаме обаждане за FEAST 2 или след 8.12, когато е обявено, че приключва FEAST 1? :)
violeta_pencheva
кандидат спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение