Начало
    Информация
     Новини
     Статии
    Снимки (photos)
    Справочник
    Форум (forum)

Търсене в сайта...


Aero

LiveATC


eXTReMe Tracker


BGspotters.net

Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /home/bgspotte/public_html/newsread.php on line 23

Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /home/bgspotte/public_html/newsread.php on line 23

Adria стартира полети от Любляна до София
дата: 28.11.2017, видяна: 1094 пъти

Adria Airways

Очаква се словенският превозвач Adria Airways да обяви редовна линия от Любляна до София с влизане в сила на лятно разписание 2018. Полетите ще се изпълняват три пъти седмично - в понеделник, четвъртък и неделя от 50-местните Saab 2000 и ще бъдат обслужвани на терминал 2 на столичното летище. Това става ясно от справка в глобалните резервационни системи, където полетите вече могат да бъдат резервирани. Разписанието предвижда кацане в София 14.45 и излитане обратно към Любляна в 15.30 местно време. Така Adria ще предоставя възможност на българските си клиенти за бързи връзки с ключови дестинации в Западна Европа.

Това не е първи опит на словенския превозвач да стъпи в София. През есента на 2008г Adria планираха да започнат четири полета седмично от Любляна със CRJ200 през следващия летен сезон, но по-късно полетите бяха премахнати от резервационните системи.

Освен полети до българската столица, през идното лято словенската компания ще открие и редовни линии до Букурещ, Хамбург, Женева, както и сезонни линии до о-в Брач и Дубровник.

Adria е създадена през 1961г, а от 2004г е член на сдружението Star Alliance. През 2016г след няколко неуспешни опита за приватизация, компанията бе закупена от люксембургския фонд за дялово финансиране 4K, специализиран в саниране и престурктуриране на предприятия със слаби оперативни показатели. През юли 2017г от Adria Airways стана собственик на швейцарската Darwin Airline и консолидира някои административни, търговски и оперативни дейности на двете фирми в централата в Любляна.

Освен целогодишни редовни полети по 25 направления от базите в Любляна и Прищина, Adria Airways изпълнява чартърни и полети на мокър лизинг за други авиокомпании. Обединената флотилията на двете авиокомпании се състои от 7 CRJ900, 3 CRJ700, 3 Airbus A319 и 6 Saab 2000.


Deprecated: Function mysql_db_query() is deprecated in /home/bgspotte/public_html/newsread.php on line 59

Deprecated: mysql_db_query(): This function is deprecated; use mysql_query() instead in /home/bgspotte/public_html/newsread.php on line 59

обратно в новините