ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети"

Мнениеот Пароль » 08 Ное 2010 22:42

Пароль
супер спотър

Мнениеот forum_user » 09 Ное 2010 00:56

Пилот на какво ?
Иначе мисълта ми бе че като цяло в България дори и много високо квалифицираните хора не получават това което заслужават. И пак, според мен тук движещ фактор не трябва да са парите а желанието да работите тази професия, иначе може да стане и лошо.
forum_user
спотър

Мнениеот akair » 09 Ное 2010 01:36

Аватар
akair
супер спотър

Мнениеот ADS-B » 09 Ное 2010 12:10

При положение, че работиш и изкарваш толкова или повече пари в друга професия, естествено че заплатата ще е от значение. Да не говорим ако имаш и семейство за което трябва да се грижиш. Но ако си примерно студент който сега завършва и не си работил нищо сериозно, не би трябвало заплатата да е на първо място. Иначе да, за да стигнеш някакво високо ниво на професионализъм и заплащане в която и да е професия си трябва време, усилия и желание.
ADS-B
супер спотър

Мнениеот asd » 09 Ное 2010 17:43

asd
супер спотър

Мнениеот ATC » 24 Дек 2010 15:57

Аватар
ATC
супер спотър

Мнениеот shoni_ » 30 Дек 2010 17:51

Здравейте,
и аз да се включа в подновените стари дискусии :). Заплащането е добро, е, не е като да наследиш 2 млрд. евро от богата леля в Англия, затова не трябва да е и основна мотивация. Работата изисква в голяма степен да й се посветиш, и ако не ти идва това желание "от вътре" - търси си друга ! Казвам го, защото обучението - близо 2г. (втората се заплаща) - не гарантира получаване на бревет! Има много изпити - теория и практика, изискващи много добро представяне, за да се продължи нататък. Само старание не е достатъчно. Т.е. имайте реална представа с какво се захващате. А след бревета има още много и ежегодни изпити - цял живот - от които зависи неговата валидност.

Към момента обучаемите не получават стипендия :).

Относно "компютърните специалисти" - как да си направиш сайт има гид в нета - всеки може. Дори има готови шаблони, сменяш цвета и готово. Котират се на пазара компютърните програмисти, които учат години, тонове дебели книги, и са малко на брой, повечето вече работят извън бг. /преди работех в тези среди :wink: /

Пароль - относно линка, който си посочил - не знам какви са тези хора и дали числата, които коментират са верни или не, но определено не правят разлика между РП и РВД :lol:
Аватар
shoni_
спотър

Мнениеот karuzoo » 04 Яну 2011 10:31

Здравейте,

Може ли да кажете някакви телефони за контакт с РВД центроете: Бургас, Пловдив и Горна Оряховица?

Благодяря предварително.
karuzoo
кандидат спотър

Мнениеот Пароль » 04 Яну 2011 13:14

Пароль
супер спотър

Мнениеот C.O. » 18 Фев 2011 11:06

Аз от никъде не успях да получа информация.

Понеже сега изискването е документите да се подават на мястото, където кандидатстваш, бях решил, че трябва да се свържа с деловодството на Бургас и да задам въпроси към тях. Техен номер не можах да намеря и в крайна сметка се обадих в София, от където също не можаха да ми кажат номера на деловодството в Бургас. В крайна сметка ме прехвърлиха към служител, който оговаря за подбора на РП и разговорът ни протече горе-долу така:

- Здравейте, имам въпроси за конкурса за РП.
- Да, кажете.
- Работата е там, че миналата година отпаднах на психологическия преглед. Тази година мога ли да се явя отново и ако да, само на него ли или трябва да мина всички медицински прегледени наново?
- Ами мисля, че не можете, защото ако отпаднете нямате право да се явяват 2 години.
- Не, 2 години е срокът, ако отпадна на FEAST. Аз отпаднах на медицинския преглед, на психо-прегледа. Ако кандидатствам сега, какво ще трябва да мина.
- Ами не знам, ще трябва да проверя.
- Добре, на мен тогава ми казаха, че ако си запазя картона, резултатие важат 1 година.
- Щом са Ви казали, сигурно така трябва да е...
- А знаете ли сега медицинските кога ще се провеждат, защото, ако са в края на април, вече ще е минала 1 година?
- Не, не мога да Ви кажа...
- А при вас нали има мое досие?
- Би трябвало, да...
- Иначе как ще знаете резултатите ми от FEAST?
- Да, логично е, трябва да имаме досие.
- Щом пазите всичките ми документи от тогава, трябва ли сега да пращам наново?
- Да, задължително е, всеки кандидатстваш изпраща пълен комплект документи.
- Ами миналата година ги пращахме в София, сега виждам, че трябва да се носят на мястото, където кандидатсваш. В такъв случай, щом искам да кандидатствам в Бургас и Пловдив, два пъти ли трябва да си подам документи.
- Ами изглежда, да, два пъти ще трябва... Но не съм сигурна. Нека се чуя с колегата и ще Ви се обадя по-късно.

Обаждане от нейна страна не последва, а когато се обадих отново даваше свободно. Аз отидох до Бургас и си подадох документите. От деловодителката там разбрах, че тя ще ги изпрати за София. Шах и мат.

Както и да е, нямам нищо против процедурата, каквато е - такава. Ще видим какво ще се окаже накрая. Всико това го написах заради предния пост с идеята, че никога не е излишно да попиташ И във форума. Тук също може да се получи полезна информмация.
Здравей
C.O.
спотър

Мнениеот BHAir2 » 18 Фев 2011 18:38

Мен ако ме питаш, по скоро са те препратели към някого който не се занимава с подбора (до колкото разбирам си говорил с жена), затова и така се е получело.
Аватар
BHAir2
най-спотър

Мнениеот Пароль » 18 Фев 2011 18:59

Отговор на някои от въпросите може да се получи на уебстраницата на ГВА-там са публикувани наредбите, тоест законовите уредби за подбор.
Пароль
супер спотър

Мнениеот Hexy » 08 Мар 2011 15:00

Как е момчета и момичета, започнаха ли да ви се обаждат? За кога е насрочена първата част на теста?
Hexy
спотър

Мнениеот hadlow » 08 Мар 2011 18:47

Обадиха се за Feast1 на 15 март ще бъде. Успех.
hadlow
кандидат спотър

Мнениеот Hexy » 09 Мар 2011 02:04

Интересно тази година колко са кандидатите. Може би някой по-информиран, като BHAir2, ще сподели :)
Hexy
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение