ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети" - предишни подбори

Форум за всички аспекти на обслужването и управление на въздушното движение.

Re: ДП "РВД" - подбор за "Ръководител Полети"

Мнениеот m_bmp » 23 Яну 2012 12:50

Здравейте, някой вече да си е получил писменото уведомление, че не е издържал теста :D ?
m_bmp
кандидат спотър

Мнениеот bgstopper » 27 Яну 2012 15:01

Аз получих телефонно обаждане, че не съм издържал събеседването. На следващите подбори съм щял да бъда допуснат направо до събеседването, но аз се питам има ли смисъл.
bgstopper
кандидат спотър

Мнениеот Пароль » 27 Яну 2012 18:48

Пароль
супер спотър

Мнениеот bgstopper » 27 Яну 2012 20:54

Комисията ще е същата предполагам. Щом веднъж не са ме харесали дали ще си променят мнението?
bgstopper
кандидат спотър

Мнениеот Пароль » 27 Яну 2012 21:27

Пароль
супер спотър

Мнениеот bgstopper » 28 Яну 2012 14:23

Благодаря за съвета :smt023
bgstopper
кандидат спотър

Мнениеот trickster » 02 Фев 2012 12:19

Здравейте на всички,
Не мога да си обясня защо все още има толкова наивни и праволинейно мислещи хора. Относно цялата кампания за подбор на РП на ДП РВД...нещата са толкова ясни:
1. На всички неиздържалил било то FEAST 1 или FEAST 2 някой от форума да е споменал какви и по какъв начин резултати са получили...ако не нека да кажа - някаква хартийка с изредените компоненти САМО, които не си издържал и това, че не си покрил минималните изсквания?!? Няма резултати от официалния тест от Евроконтрол, няма посочени критерии на ДП РВД за отделните компоненти!...остават само въпросите как и защо за да си блъскаш главата. Дали някой е направил опит да се свърже с Евроконтрол, за да си поиска резултатите (Официалните), защото от ДП РВД отговорът беше кратък ясен и лаконичен -... това което сте получили - това е! Е получих отговор и от Евроконтрол - от там нищо и не подозиращите хора за контакт относно FEAST ми отговориха любезно, че тази информация се предоставя само от работодателя при който сме държали изпита ( междудругото ми отговориха, че в тяхната база данни го има този резултат), но те не могат да го предоставят. Отдруга страна, господинът който ми оговори "е познавал всички" от ДП РВД и им има пълно доверие?!? Някой може ли поне малко да се досети за какво иде реч???
2. Замисляли ли сте се как е възможно от близо 700 кандидата допуснати до FEAST 1, който по мое мнение беше изключително лесен са издържали само 137 кандидата, което е 19,5 % успеваемост!!! Някои има ли представа каква е средната успеваемост за FEAST 1,2 в другите европейски страни?....ами - 60-70%...освен Българите да са и най-неспособната и глупава нация...друго не виждам.
3. Знаете ли за корупцията в така наречената АВИОЛЕКАРСКА КОМИСИЯ. Аз самият съм бил жертва на нея още преди 10 години когато ме скъсаха за пилот на зрението. Още тогава след медицинските и сега след посещение и прегледи в една от най модерните очни клиники в страната, установиха, че имам перфектно зрение и това което са ми поставили като диагноза е пълна измислица. Моят пример само показва как те могат да провалят нещо така желано като професия и реализация на човек незалужаващ това. Така че имайте предвид ... всички очни, вестибуларни, кардиологични, слухови и абсолютно всички психофизиологичнин тестове които се държат при тях могат да бъдат маниполирани.
4.Някои има ли информация от тези 700 чкандидата колко са останали след интервюто - това го оставям на вас да го "пресметнете" - но ако някой се затрудни и на него ще дам отговор.
5. Интересно само.....замислете се преминаваш всички така наречени FEAST, тренажор, медицински....одобрен си и накрая така наречената "комисия" от действащи РП решава че просто не ставаш. Ами за какво е FEAST? Какво ли обсъждат на това събеседване. Моля ако някой има тази "строго сегретна" информация да сподели.
6. Корупцията, манипулацията и хвърлянето на прах в очите на хората важи в пълна сила ...все още за жалост на всички млади, упорити и кадърни хора в България (мое мнение)
trickster
спотър

Мнениеот slice » 02 Фев 2012 16:22

Разбирам, че си ядосан и ти е гадно за крайния резултат, но се опитай да не приемаш нещата толкова емоционално. Това е работа все пак.

Съгласен съм с теб за някои неща, но за други не. В крайна сметка обаче не ти разбрах тезата. РВД правят конкурс, за да не вземат никого, а само избрани хора?! Ако беше така защо изобщо си правят руда да правят най-рекламираната кампания?

Ти си се явявал на конкурс за работа. Никой не ти дължи обяснения защо не са те взели. Тук поне си правят труда да ти кажат, че гориш - повечето работодатели въобще не ти обръщат внимание.
Аватар
slice
член на екипажа

Мнениеот VOIP » 03 Фев 2012 09:44

"Е получих отговор и от Евроконтрол - от там нищо и не подозиращите хора за контакт относно FEAST ми отговориха любезно, че тази информация се предоставя само от работодателя при който сме държали изпита (междудругото ми отговориха, че в тяхната база данни го има този резултат), но те не могат да го предоставят. Отдруга страна, господинът който ми оговори "е познавал всички" от ДП РВД и им има пълно доверие?!?"

Невярващи и недоволни винаги ще има, най-важното е конкурсите да са обективни и да се класират най-добрите.
VOIP
спотър

Мнениеот Пароль » 03 Фев 2012 09:56

Пароль
супер спотър

Мнениеот trickster » 03 Фев 2012 12:48

Правилно си разбрал тезата ми или поне на 90%. Вземат необходимите избрани хора и каквото остане като бройка.... - честито на успелите! Относно най-рекламираната кампания - вероятно не си много запознат с медийното влияние и натиска който указва то. Не забравяй, че живеем в България, а и в повечето европейски страни подбора става по този или подобен на този начин. Факт е, че от скоро общите критерии за кандидатстване са разпуснати до безкрай (само бакалавар, незнайно къде завършил и владеене на английски език). Провежда се за да се хвърли прах в очите на хората.....че всички имат равни права, никой не е ограничен...с други думи дрън дрън.
Прав си, за работата....не съм казал че искам обяснения, нищо подобно. Обаче има едно голямо Обаче.
Мисля, че щом провеждаш международно признат изпит който се пуска директно от Брюксел, най-малкото което трябва да получиш е твоя личен резултат. Не разбираш ли че тук става въпрос НЕ за това което РВД ми пращат от ТЯХНО ИМЕ, а за твоя резултат който се съхранява в FEAST центъра в Брюксел. Разбираш ли тънката разлика? Защото вероятно колега не си виждал официален резултат със всичките компоненти съдържащи се в теста и с процента успеваемост от 0-100%.
Прав си, че не дължат обяснение...но когато пишеш, че не покриваш минимални изиквания, мисля че е редно да посочиш кои или какви са тези минимални изисквания. Не съм ли прав?
Ако тази хартийка която получаваш, за теб е правене на труда да те уведомят за нещо....значи не си разбрал "хвърлянето на прах" в очите на хората.
Емоционално приемах нещата в началото, сега просто искам да стане ясно на хората за какво става дума и да не се заблуждават излишно за някой неща.
А какво ти е мнението за медицинските прегледи?
trickster
спотър

Мнениеот trickster » 03 Фев 2012 12:54

trickster
спотър

Мнениеот slice » 03 Фев 2012 13:10

Познавам хора, скапаняци, които са нечии и влезнаха в системата, но познавам повече хора които са ничии, много кадърни и пак успяха да влезнат. Не съм склонен да вярвам в теория на конспирациите относно РВД, а и аз се боря да се набия от другата страна на радиопредаването, където вече нещата са много зле и единствените хора, които успяват да си намерят работа са го направили "по онзи начин". И между другото са много малко. :)

Относно медицината - корупцията там е от много години и не е свързана с РВД. Пилотите, които могат да изберат да не се преглеждат там им се изплъзнаха и предполагам, че в момента си го изкарват с все сили на кандидатите за място в РВД.
Аватар
slice
член на екипажа

Мнениеот Bibz » 03 Фев 2012 13:16

Здравейте, trickster,
И аз не мога да си обясня каква е тая криворазбрана демокрация и защо почти всеки провалил се се чувства длъжен да избълва куп обвинения за опорочеността на подбора и корумпираността на системата.
По същество, не знам дали сте си направили труда да потърсите информация за FEAST, но никъде, ама съвсем никъде в стотиците форуми по въпроса НЯМА посочени изисквания и критерии. Да, има обяснения за вида на задачите, но не и на какво точно оценяващите обръщат внимание. Хората, които са по-наясно с процеса обясняват това (включително в PPRUNE.org) с идеята на теста да оцени и други качества, извън очевидно и минимално необходимите за справяне със задачите... Колко бързо се разконцентрирате и ви писва, колко внимавате в малките подробности и т.н. Та нали ако всеки знае всичко, няма да бъдат "отсяти" талантите! Не става въпрос само за това колко самолети сте блъснали, защото това не е всичко, което се гледа...
Официални резултати от Евроконтрол? Е, ако бяхте си направили труда да проучите, щяхте да видите, че от Евроконтрол НИКОГА и в никоя страна не са оповестявали резултати и подробности, различни от общи статистики. Може би не сте разбрали правилно- тази информация се предоставя не от, а само НА работодателя, при който е държан изпитът! Причината може би е свързана с това, което обясних за критериите...
И какво толкова Ви смущава в това, че хората се познават? И в различните офиси на някоя частна международна компания хората също общуват и създават контакти и познанства! Нима намеквате, че българската система е толкова сбъркана, че е опорочила и европейската?! Ама Вие сериозно ли..??
Относно статистиките... Такова нещо като успеваемост 60% няма! Да не говорим, че подборът в Евроконтрол е направо безпощаден. Чудно ми е също така откъде черпите информация за FEAST 2, при положение, че този вариант на теста е въведен преди около половин година, само 2-3 страни са го тествали и достатъчно достоверни официални статистики все още няма! Тъжно, ако наистина намирате единственото обяснение за това в глупостта и неспособността на българите..... Но това твърдение не заслужава коментар...
Комисията за авиомедицинско освидетелстване е институция, РАЗЛИЧНА и по-важното ОТДЕЛНА от РВД. Не казвам, че не стават грешки! Като не сте доволни от решението, Комисията има шеф, обърнете се към него с изследванията си от реномирани клиники! Хвърлянето на обвинения под псевдоним в разни форуми НЕ решава проблемите!
Да, комисията от действащи РП не само има право, но и е длъжна да прецени кой става и кой не става за тази работа! А и РВД има капацитет! Нима допускате, че е възможно да бъдат обучени 100 човека наведнъж?! Това е още един етап на отсяване и не бива да се пренебрегва, както всички останали етапи!
Поставяйки така нещата, автоматично поставяте преминалите в графа "не точно най-добрите"... Та кой сте Вие да решавате кой е добър и кой не, кой става и кой не? За тази цел има 5 етапа на подбор!
Трябва да се отърсите от университетския манталитет (избирам този вариант пред "ощипана госпожица", макар да не съм убеден, че е по-точен). Разбирането за права не се изчерпва със защитата на Вашите! Както не без основание е посочил slice, кандидатствате за работа, не се явявате на изпит в училище или университет.
Не ме разбирайте погрешно! Знам, че сте разочарован и ядосан! Но обвиненията, особено без солидна аргументация, са излишни и само създават негативни настроения и сред неуспелите, и сред успелите!
Bibz
кандидат спотър

Мнениеот trickster » 03 Фев 2012 13:59

trickster
спотър

ПредишнаСледваща

Назад към Ръководство Въздушно Движение