от Bibz » 03 Фев 2012 13:16
Здравейте, trickster,
И аз не мога да си обясня каква е тая криворазбрана демокрация и защо почти всеки провалил се се чувства длъжен да избълва куп обвинения за опорочеността на подбора и корумпираността на системата.
По същество, не знам дали сте си направили труда да потърсите информация за FEAST, но никъде, ама съвсем никъде в стотиците форуми по въпроса НЯМА посочени изисквания и критерии. Да, има обяснения за вида на задачите, но не и на какво точно оценяващите обръщат внимание. Хората, които са по-наясно с процеса обясняват това (включително в PPRUNE.org) с идеята на теста да оцени и други качества, извън очевидно и минимално необходимите за справяне със задачите... Колко бързо се разконцентрирате и ви писва, колко внимавате в малките подробности и т.н. Та нали ако всеки знае всичко, няма да бъдат "отсяти" талантите! Не става въпрос само за това колко самолети сте блъснали, защото това не е всичко, което се гледа...
Официални резултати от Евроконтрол? Е, ако бяхте си направили труда да проучите, щяхте да видите, че от Евроконтрол НИКОГА и в никоя страна не са оповестявали резултати и подробности, различни от общи статистики. Може би не сте разбрали правилно- тази информация се предоставя не от, а само НА работодателя, при който е държан изпитът! Причината може би е свързана с това, което обясних за критериите...
И какво толкова Ви смущава в това, че хората се познават? И в различните офиси на някоя частна международна компания хората също общуват и създават контакти и познанства! Нима намеквате, че българската система е толкова сбъркана, че е опорочила и европейската?! Ама Вие сериозно ли..??
Относно статистиките... Такова нещо като успеваемост 60% няма! Да не говорим, че подборът в Евроконтрол е направо безпощаден. Чудно ми е също така откъде черпите информация за FEAST 2, при положение, че този вариант на теста е въведен преди около половин година, само 2-3 страни са го тествали и достатъчно достоверни официални статистики все още няма! Тъжно, ако наистина намирате единственото обяснение за това в глупостта и неспособността на българите..... Но това твърдение не заслужава коментар...
Комисията за авиомедицинско освидетелстване е институция, РАЗЛИЧНА и по-важното ОТДЕЛНА от РВД. Не казвам, че не стават грешки! Като не сте доволни от решението, Комисията има шеф, обърнете се към него с изследванията си от реномирани клиники! Хвърлянето на обвинения под псевдоним в разни форуми НЕ решава проблемите!
Да, комисията от действащи РП не само има право, но и е длъжна да прецени кой става и кой не става за тази работа! А и РВД има капацитет! Нима допускате, че е възможно да бъдат обучени 100 човека наведнъж?! Това е още един етап на отсяване и не бива да се пренебрегва, както всички останали етапи!
Поставяйки така нещата, автоматично поставяте преминалите в графа "не точно най-добрите"... Та кой сте Вие да решавате кой е добър и кой не, кой става и кой не? За тази цел има 5 етапа на подбор!
Трябва да се отърсите от университетския манталитет (избирам този вариант пред "ощипана госпожица", макар да не съм убеден, че е по-точен). Разбирането за права не се изчерпва със защитата на Вашите! Както не без основание е посочил slice, кандидатствате за работа, не се явявате на изпит в училище или университет.
Не ме разбирайте погрешно! Знам, че сте разочарован и ядосан! Но обвиненията, особено без солидна аргументация, са излишни и само създават негативни настроения и сред неуспелите, и сред успелите!