BOJ 04:50
VAR 05:10
British Aerospace 146-300
Здравейте! Сигурно доста от вас го знаят, обаче съм сигурен, че има и такива, които не го знаят, но „България Ер“, (най-често през Юни месец) се случва да комбинират полетите си София - Варна и София - Бургас (най-честно късните си полети) в един като го правят SOF-VAR-BOJ и обратно, а понякога и SOF-BOJ-VAR.
Аз одавна знаех за тези полети от един приятел и ги дебнех в сайтовете на морските ни летища почти всеки ден. Един ден се сетих, че почти седмица не съм проверявал и очаквайки отново да няма нищо, влизам в сайта на летище Бургас и се изненадах, когато видях, че ще има полети. Веднага купих билет, който беше около 25лв. на резервационна класа W. След няколко дни имах късмет, че мой роднина пътуваше за морето в дена преди полета. Остави ме в Бургас и аз от там си наех квартира, за да поспя малко през деня. После хванах градския транспорт №15 в 23:00. Бях навил един познат, който работеше на морето да дойде с мен и него го докараха малко след полунащ на летището, където двамата чакахме цяла нощ.
Дойде време за полета. Успях да се чекирам първи. Качвайки се на самолета стюардесата каза „Ох, Боже вие ли сте за Варна бе?!.“, което не беше много приятно изказване, но няма значение, аз не се сърдя. Самолета излетя на североизток от Бургас и се приземи по 09 във Варна. Летеше уникално ниско. Прецаках се с място 04A, моя човек също искаше да е до прозореца и на него му дадоха 04F, като от неговата страна гледката беше просто невероятна. Виджаше се цялото черноморие, а гледката към Варна беше неописуемо красива. Беше 5:00 сутринта и тъкмо се развиделяваше. Беше красиво. Странното беше, че не ни дадоха прословутите кроасани и нещо за пиене, понеже мои приятели, които са летели по този маршрут са ми казвали, че понякога преди излитане, понякога малко след излитане стюардесите им давали кроасаните и им предлагали нещо за пиене. На слизане стюардесите пак се закачиха с мен по отношение на въпроса „Кой, по дяволите, лети между Бургас и Варна“ и също им беше много чудно как съм си купил билета, което ми е стори странно щото те се продават в air.bg. Слезнахме на летището във Варна после, където ни чакаше автобус само за нас двамата. Митничарите също бяха информирани за пристигането ни, тъй като оказа се, че +/- 3 часа преди нашия полет нямаше друг пристигащ във Варна. Полета реално продължи 12-14 минути.
Нямам много снимки, но прилагам малкото, които имам.

Чакалнята пред един от новите изходи ( Изход 8 ) в Бургас, който са направили горе на панорамната тераса.

BAe 146-300

Вече кацнал във Варна.

Табло пристигащи във Варна